5 Nisan 2015 Pazar

KORE'DEN TÜRKİYE'YE KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ !!



Kore'ye ilgi duyan herkesin aklından geçen ortak düşünce; bir gün Kore'ye gitmektir. Ama aslında bizi daha çok mutlu edecek şey; o hayranı olduğumuz ünlüleri kendi ülkemizde görmektir. Düşüncesi bile insanı mutlu etmiyor mu ? O zaman daha fazla vakit kaybetmekten öğrenelim bakalım.. Bu güzel ülkemizi hangi Koreli ünlüler, niçin ziyaret etmiş..





1. Shinhwa(2003)
Shinhwa grubu 2003 yılında fotoğraf çekimi için geldi Türkiye'ye. Çekimlerin çoğu Eminönü, Sultanahmet, Dolmabahçe Sarayı, Gülhane, Taksim, Sirkeci, Galata Kulesi ve İstanbul'un meşhur arka sokaklarında gerçekleşti.



Shinhwa'nın çekimlerinden görüntüler:

video






2. Yoon Kye Sang(2009)
2009 yılında ülkemize Yoon Kye Sang'ın Türkiye Gezisi adlı belgesel çekimi için gelen Yoon Kye Sang, turist kelimesinin hakkını verip sokak sokak İstanbul'u dolaşıp bol bol fotoğraf çekti. Geziyi sadece İstanbul'la sınrılandırmayıp birçok şehri gezip fotoğraflayan Kye Sang'ın buralarda çektiği fotoğraflardan gezi kitabı yayınlayacağı konuşuldu. 10 dakikalık videolardan oluşan 20 bölümlük belgeseli izlemek için tıklayınız.















3. Jae Joong(2012)
Ülkemizi ziyaret eden bir başka ünlü isim ise Jae Joong. 2012 Yılında Türk hayranları ile buluşmak için Türkiye'ye gelen Jae Joong ülkemizi pek bir beğendi. Hatta Türk kızlarının güzelliği üzerine Bir Türk kızıyla evlenebilirim diye espri bile yaptı. Tabi burda minik bir detay var; "Korece bilen bir Türk kız"la dedi. Ayrıca gerek ülkemizi gerekse yemeklerimizi çok beğendiğini etkinlikte sıkça dile getirdi. Ülkesine döndüğünde ise Türkiye'yi nasıl bulduğunu soran grup arkadaşlarına 'Çok beğendiğini, bir daha ki sefere beraber gitmelerini" söyledi. :)















4. Lee Seung Gi(2013)
Şimdi ise daha yakın bi tarihte ülkemize gelen bir isimde  bahsedeceğim. Lee Seung Gi 2013 yılında Kore'de yayımlanan "Noonas Over Flowers" adlı programı için Türkiye'ye geldi. Sultanahmet ve Ayasofya'da yapılan çekimler 1 gün sürdü.





Lee Seung Gi ve Türkiye hakkında başka minik bir detay daha var :)










5.Nu'est(2013)
2013 yılında ülkemize gelen bir başka Koreli ünlü ise Nu'est grubu. K-pop Dance Cover yarışmasının Avrupa elemelerinin İstanbul ayağına katılmak için ülkemize gelen grup havaalanıında sempatik tavırlarıyla ilgi odağı oldu. Ayrıca Nu'est grubunun Türkiye ziyareti Kore televizyonları tarafından da yayınlandı. Ayrıca grup Hürriyet gazetesine röportaj verdi. Okumak için tıklayınız.











6. PSY(2013)
Gangnam Style şarkısı ile dünyaya kendini tanıtan PSY, ülkemize gelen Koreli sanatçılar arasında yer alıyor. PSY ülkemize gelmekten mutlu olduğu, İstanbul'u çok beğendiğini ve Türkiye'nin Gangnam Style videosunu, Güney Kore'den daha çok izlediiğini söyledi. PSY 22 Şubat 2013 gecesi İstanbul Blue Night organizasyonu kapsamında bir konser verdi. 









7.Music Bank K-Pop Turnesi İstanbul(2013)




Music Bank K-Pop İstanbul Turnesi, 2013 yılında birçok koreli başarılı şarkıcıların katılımıyla 7 Eylül'de gerçekleşti.Güney Kore'nin en ünlü şarkıcılarından olan SUPER JUNIOR, BEAST, MBLAQ, FTISLAND, miss A ve AILEE'nin sahne aldığı İstanbul MUSIC BANK - K-POP Festivali, güçlü koreografiler, romantik şarkılar, eşsiz performanslar ve çeşitli performanslar ile izleyicileri kasıp kavurdu. Bakalım etkinlik kapsamında ülkemize gelen sanatçıların Türkiye izlenimleri, mesajları neler olmuş ?

Ailee

                                          







BEAST











FT Island








MBLAQ









Miss A








Super Junior















8.Song Seung Heon(2014)
Sonj Seung Heon, geçtiğimiz yıl Nisan ayında gerçekleşen SH&Asto Japon etkinliği çerçevesinde ülkemize gelip, tanıtım fotoğrafları çektirdi. İşte o fotoğraflardan bazı kareler:











9.Song Jae Rim-Kim So Eun(2014)
Song Jae Rim-Kim So Eun çifti, We Got Married programındaki evliliklerinin ardından balayı için soluğu Türkiye'de aldılar. Çift ilk olarak İstanbul'da gezip daha sonra Denizli-Pamukkale'ye geçip, çekimlere orada devam ettiler. 





Şimdilik bilgimiz dahilinde olanlar bu kadar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder