5 Nisan 2015 Pazar

V Hattı – Egzersiz ve Yöntemleri (Yüz Masajı)

Merhabalar ^_^
Hazırlamış olduğum bu yazı, internette bulduğum blog ve sitelerden derlenmiştir. Henüz hepsini düzenli olarak uygulama fırsatı bulamadım ancak krem sürerken veya yüzümü temizlerken aşağı yukarı bu hareketleri yapmaya çalışıyorum.
Asya’nın güzellik anlayışı standartlarında V şeklinde bir yüze sahip olmak var. En çok istenilen yüz şekli, tıpkı V harfi gibi, yanaklardan çeneye doğru üçgen şeklinde incelen bir yüz. Tabii ki buna ek olarak, küçük dudaklar ve büyük gözleri de unutmamak lazım (bkz. ne kadar büyük göz= o kadar güzel anlayışı).
Bunun için bazı yollar izleniyor:
A) Beslenme: Sağlıklı beslenme, yeşil çay tüketimi ve günde 2 litreye yakın su tüketmek yer alıyor.
B) Ürün Seçimi:
Markaların “firming” veya “face slimming” serileri var. Özellikle hedefinizi bu noktada belirlemişseniz, bu ürünlerden yararlanabilirsiniz.
C) Egzersizler:
1. Gerdirme ve Kaldırma
Bu hareketleri makyajınızı temizlerken, yüz temizleme ürünlerinizi kullanırken veya krem sürerken rahatça yapabilirsiniz.
Her zaman aşağıdan yukarıya ve içeriden dışarıya hareketlerle masaj yapmayı unutmayın. Aşağıdaki resimde, nasıl masaj yapabileceğiniz gösterilmiş.
Görsel
Yukarıdaki resim dışında, Bir Japon markası olan SK-II’nun yöntemini de izleyebilirsiniz.
Görsel
Resim Çevirisi:
1) Kremden 1 cm çapında alın, yanak ve çenenize noktalar halinde paylaştırın.
2) Kremi, merkezden dışarıya doğru nazikçe yüzünüze yayın.
Vector-up massage: İki elinizi de masaj boyunca yüzünüze nazikçe değdirin. Kalp atışı yavaşlığında yapın.
-İşaret parmaklarınızın yüzeyini kullanın. Burun ve dudak hatlarını sıkıca kaldırın ve yanaklardan, kulaklarınıza kadar dışarıya ve yukarıya doğru kaydırın.. 2 saniye tutun ve sonra yavaşça aşağıya doğru kaydırın. Bu hareketi başından itibaren 3 defa tekrarlayın.
-Orta ve yüzük parmağınızı kullanın. Başlangıç kısmından kaşlarınızı kaldırın ve göz bölgesi etrafında yuvarlaklar çizin ve hareketi şakaklarınızda sonlandırın. 3 defa tekrar edin.
-Alnınızın ortasından, şakaklarınıza kadar dışarıya doğru parmaklarınızı kaydırın. Hareketi 3 defa tekrar edin.
Skin-power sealed: *Masaj yaparken resimde gösterilen bölgeyi kullanın*
-Resimde gösterilen yolu izleyerek, yüzü ok yönünde kaldırın.
– Ardından, çene bölgesini şekillendirmek için okların gösterdiği şekilde kaldırın.
Yine aşağıdaki videoyu da izleyip uygulayabilirsiniz:
http://www.youtube.com/watch?v=lD_x1Twx170
2. Gıdı
Yüzünüzü yukarı doğru kaldırın (tavana bakın). Ellerinizin üzerini kullanarak çabuk hareketlerle çenenizin altınından yukarıya doğru ellerinizi kaydırın.
3. V Hattı
Bu terimi genellikle Koreliler kullanırken (V Line), Çinliler “Kavun tohumu yüzü”nü kullanıyor.  “V Line”nın neden daha yaygın ve popüler olduğunu anlamış olduk :P Yüzü daha “feminen” gösterdiği için tercih ediliyormuş. Bunun için günlük masaj, rutin yüz egzersizleri ve yüz gerdirici (firming) kremler kullanılması gerekiyor.
Yüz egzersizini aşağıdaki resimde görebilirsiniz.
Görsel
Resim açıklaması:
Dudaklarınızı sarkıtıp(somurtup) sağa ve sola doğru kaydırın. Bunu 5 defa tekrarlayın. Ardından, dudaklarınızı öne doğru çıkartıp bırakarak bunu 5 defa tekrarlayın.
D) Kullanabileceğiniz Aletler: Masaj için, resimde gözüken masaj aleti ve maskelerden de faydalanmanız mümkün;
Görsel
v2
E) Lenfatik Drenaj:
Lenfatik drenaj masajının amacı, dokulardaki sıvıyı bakteri, virüs ve benzeri zararlı mikroorganizmaların yok edildiği yer olan lenf nodlarına taşınmasıdır. Bu, yüzde yaşlanmanın bir etkisi olabilecek şişkinliği azaltır. Bu masaj, en iyi şekilde kafanın vücuttan hafif aşağı kalacağı açı ile yatarak yapılır. Aşağıdaki videoda, yüzün 5 drenaj noktasının gösterildiği yeri bulabilirsiniz (aşağı yukarı 1:10 dkyı geçin). Sıvıları drene etmek için tüm dokunuşlar, kulağın arkasından aşağıya doğru gidip boyuna doğru bitmelidir.
video: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iwM5v8PPjt0
Peki işe yarıyor mu?
Aşağıdaki blogger, bunu 1 ay boyunca denemiş. Ürün olarak da Q-10 özellikli bir ürün serisi seçmiş.
Resimlerin öncesi’ni makyajsız, sonra’sını ise makyajlı çekmiş olsa da, aradaki farkı görebilirsiniz.
http://carisseiris.blogspot.com/2012/09/one-month-v-line-challenge.html
buradaki resim ise, tanıtım amaçlı, öncesi ve sonrası resimlerini gösteriyor:
Extra-Lift-Up-Mask-5
Ben, başta da belirttiğim gibi masaj uygulamalarını yüzümü temizlerken ve krem sürerken ortalama bir şekilde yapıyorum. Ek olarak bir de masaj aleti siparişi verdim. Yeni elime geçti. Faydası ne kadar olur bilemiyorum ama rahatlattığı kesin~
Umarım faydalı bir yazı olabilmiştir^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder