19 Mart 2015 Perşembe

Kore Yemeği ~ Kalguksu ( 칼국수 )



Kalguksu nedir ? 

Kalguksu, Kore'ye has el yapımı eriştelerle yapılan bir çeşit geleneksel çorbadır.

Araştırmalarıma göre Kalguksu içindeki maddelerle çeşitli olabilirmiş. Deniz ürünlü , tavuklu , etli , mantarlı gibi ... Bir çeşit ev yapımı ramene benziyor. İçinde kullanılan malzemeler Türkiye'de bulunan malzemeler olması nedeniyle hepimiz kolayca yapabiliriz. 

Kalguksu Yapımı

Malzemeler ( 2-3 kişilik )

Hamuru İçin
2 su bardağı Un
1 yumurta
Tuz
Çok az Karabiber (isteğe göre koyulmayabilir)

Sebzeleri 
1 soğan
Küçük 1 Havuç
1 Kabağın çeyreği (1/4)
Yarım patates

Hazırlanışı
Öncelikli Un, yumurta, tuz, karabiberi bir kaba alıyoruz ve kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur olacak kadar su ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendirmek için buz dolabına alıyoruz.
Soğanı julyen ( ay şeklinde, ince olmayacak şekilde) doğruyoruz. Havuç, kabak ve patetesi julyen doğruyoruz ( isteğe göre kalın rendelenebilir.) Doğradığımız malzemeleri içinde su kaynayan tencereye atarak pişirmeye bırakıyoruz.
Bu sırada yarım saat dinlenmiş hamurumuzu dolaptan çıkararak oklavayla incelene kadar (1 cm) açıyoruz. Daha sonra açtığımız hamuru büyüklükleri boyu 10 cm, eni 2 cm - yaklaşık- olan şeritler şeklinde kesiyoruz.Ve ayrı bir tencerede kaynayan suya atıyoruz.Erişteleri (hamur) yumuşamaya başladığında(tam pişmeden) tencereden alarak pişen sebzelerin tenceresine alıyoruz.Yani sebzelerle hamur birlikte iyice pişmeli.İsteğinize göre tuz ekleyebilirsiniz.
Sebzelerde hamurlarda tam piştiğinde kaselere servis ederek yiyebilirsiniz. İsteğe bağlı soya sosuyla servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun! :)


 
Yukarıdaki videodun 32. saniyesinden itibaren izleyerek kalguksu hamurunun nasıl ve ne büyüklükte kesildiğini daha iyi anlayabilirsiniz.

Anlamadığınız yerleri sorabilirsiniz. Çok kolay, yapımı eğlenceli, doyurucu, besleyici ve orjinal bir kore yemeği bence. Heheh, yorumlarınızı bekliyorum. Umarım yemeği beğenmişsinizdir. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder