14 Mart 2015 Cumartesi

Kore'ye Nasıl Gidilir?
Kore'ye Yolculuk

Kore dünyanın önemli merkezlerinin hemen hepsine hava yoluyla bağlıdır. Haftada 50 hava yolu şirketinin 1500'ü aşkın sefer yaptığı Kore'de 6 uluslararası havalimanı vardır.

— Seoul’de Incheon ve Gimpo Uluslararası Havalimanları,
— Pusan’da Kimhe Uluslararası Havalimanı,
— Jeju adasında Jeju Uluslararası Havalimanı,
— Çongcu’da Çongcu Uluslararası Havalimanı,
— Daegu’da Daegu Uluslararası Havalimanı,
— Yangyang’da Yangyang Uluslararası Havalimanı

Inchon ve Jeju havalimanlarından dünyanın her yerine uçuşlar vardır ama diğer havalimanlarından sadece Asya'ya uçuşlar vardır. Kimhe ve Jeju Uluslararası Havalimanının Japonya'da ki büyük şehirler Tokyo, Fukuoka, Nagoya ve Osaka ile karşılıklı uçuşları vardır.

Kore'deki en büyük havayolu şirketi Kore Havayolları (KAL) Seul ile Avrupa, Amerika ve Ortadoğu arasında uçuşlar yapmaktadır.

Seul’un güneyinde bulunan Kore Kent Hava terminalini (KCAT) bilet, pasaport ve havaalanı çıkış biletlerinin verildiği yerdir. Burası ile Inchon Havalimanı arasında kesintisiz limuzin otobüs seferleri vardır.

Seul’un içinde değişik noktalardan Inchon havalimanına sabah saat 5:00'ten aksam 22:30'a kadar her 15 dakikada bir sefer vardır.

Havayolu Şirketleri

Türkiye'den Güney Kore'ye direk uçuşu olan üç havayolu şirketi vardır. Türk Havayolları, Kore Havayolları, Asiana Havayolları. Aktarmalı olarak gelebileceğiniz diğer havayolları ise Malezya Havayolları, Emirates Airlines, Singapur Havayolları, Özbek Havayolları, KLM ve AIR France'dir. Bu havayollarının hepsinin uçuşları Seoul’deki Incheon Havaalanı’nadır.

Bilet Fiyatları

Bilet fiyatları sezona göre değişmekle birlikte gidiş-geliş ortalama 900-1300 dolar civarındadır.

Kore'ye Giriş İşlemleri

Güney Kore, TC vatandaşlarından, 90 güne kadar olan ziyaretlerde ve transit geçişlerde vize şartı aramamaktadır. Karşılıklı anlaşma gereği pasaport gösterimi ülkeye girişte yeterli olmaktadır.

Fakat geçmişte yasanmış ve hala az da olsa yaşanmakta olan kaçak isçi sorunlarından dolayı girişlerde sıkıntı çıkabilmekte hatta ülkeye girişe izin verilmeme gibi sorunlar yaşanabilmektedir. Kore'ye girişte yanınızda davetiye mektubu, otel rezervasyonu onayı türü belgelerin olması isinizi kolaylaştıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder