15 Mart 2015 Pazar

Kore'nin Güzellik Standartları-Kore'de güzel misiniz?

Hiç bilmeyenler için şunu demeliyim ki güzellik tanımı Türkiye'dekinden oldukça farklı.Aslında Türkiye'de tam anlamıyla bir güzellik standardı olduğunu sanmıyorum,herkesin beğenisi başka.Benim Allah'ın kırosu dediğim bir insana,arkadaşlarım ölüp bitebiliyor.Benim oha diye triplere girdiğim erkeğe de arkadaşlarım burun kıvırabiliyor.

 Peki Kore'de işler böyle mi yürüyor? Açıkcası ben böyle sanıyordum.Sonuçta zevk herkesin farklıdır yani...Ancak Kore'de güzellik tanımı daha çok tek bir tanıma kayıyor.Ne bunlar:
 
-V line,S line,X line cart line curt line...(Bizde daha tanımı bile olmayan vücut şekilleri için bütün alfabeye isim vermişler)
-Büyük gözler ve çift göz kapağı(double eyelid)
-Zayıf (Zayıf derken sırık gibi zayıf)
-Açık ten(Ne kadar beyaz o kadar güzel)
-Küçük bir surat gibi...


 
Öncelikle yüz kısmından başlamak istiyorum.Bahsedeceğim şey V line,yani yüzünüzün çene kısmının V şeklinde olması.Resimde de görüldüğü gibi.V line için çenesini kırdırıp güzelleşmeye çalışan ya da V şeklinde gözüksün diye boyun altlarına bazı şeyler takan birçok Koreli var.V line en güzel yüz şekli sayılıyor.Eğer yüzünüz biraz daha yumurta biçmindeyse(oval) -SNSD üyesi Yoona gibi- bu da tatlı sayılıyor.
 
Yüzle ilgili bir diğer önemli şeyse küçük olması.Eğer küçük bir suratınız varsa Kore'de çok iltifat alıyormuşsunuz.Bazı programlarda övgü olarak küçük bir suratı var felan diyerek övüyorlardı ünlüleri.Meğersem bu yüzdenmiş. :D
 
 
 
 

 
Gözler,gözler ve gözler....Koreliler yüzyıllardır çekik etiketine maruz kaldıkları için göz konusunda bir komplekse sahipler.Burda ne kadar inkar etseler de Avrupalılara özendikleri kesin.Çünkü büyük gözlü olmak çok önemli Koreliler için.Bunla da ilgili estetik ameliyatları çok popüler.Gözlerle ilgili önemli bir madde de ''double eye lid''dediğimiz bizde doğuştan var olan ve az Asyalı'da olan bir şey.
 
 
Bazı Koreliler bunun için ameliyat olurken,bazıları göz kapaklarını yapıştıran bir çeşit uhu kullanıyor.




 
 
 
Uzun boylu olmak,uzun bacak ve kollaırn olması(X line) da vücud için önemli bir unsur.Ayrıca vücud kıvrımı içinde de S line seviliyor.Şekildeki resim S line.









Ne kadar beyaz o kadar iyi derken ciddiydim.Bizde yanık ten trend haline gelmişken,Koreliler güneşlenmiyorlar bile.Bi de beyazlatıcı fondotenler,beyazlatıcı kremler vs kullanıyorlar.Bunun sebebi eskiden işçi sınıfı halkın tarlada çalışıp yandığından koyu tenli olması ve asil dediğimiz kısmın da bu yüzden beyaz kalması..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder